Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Varusteet ratsastustunnille.

Tallissa on lainattavia kypäriä ja turvaliivejä. Kun harrastus tuntuu omalta, niin kannattaa ostaa oma kypärä. Kypäriä saa alennusmyynneistä  alk 25 eur. Kirpputoreilta ei kypärää saa ostaa, kun et tiedä onko sillä pudottu ja se on saanut pahan kolhun. Samoin kun moottoripyöräkypärillä, kehoitetaan aina hävittämään (ei myymään edelleen) kypärä aina putoamisen jälkeen.

Vaatetukseksi riittää kelin mukainen vaatetus. Liukkaasta kankaasta valmistetut housut ja kahisevat tai tuulessa lepattavat vaatteet eivät sovi. Ratsastuksen opetuksen kannalta tyköistuva vaate on parempi kun säkkimäinen, istunnan näkee selvemmin.

Hanskat kannattaa pitää kesäkuumallakin hiertymistä ehkäisemään. Puutarhahanskat tai näppylähanskat sopivat hyvin. Todella kylmällä voi käyttää mitä tahansa lämpimiä rukkasia. Tärkeintä on että ei palele. Sormet ja varpaan paleltuvat helposti ratsastaessa.

Kengiksi sopivat "vaelluskengät" yms kaikki nilkan yli tulevat jalkineet. Kengässä olisi oltava 1-2cm korkea korko. Kumiset ratsastussaappaat ovat kesällä hiostuttavan kuumat ja talvella mahdottoman kylmät. Paremmat ovat "Jodhpur" malliset ratsastuskengät. Niihin saa edulliset minichapsit varsiksi.

Talveksi kypärän alle ei tarvitse pipoa, mutta korville ja otsalle, kaulaan tarvitsee suojaa: Silkkihuivi, kauluri, kypärämyssy, otsapanta, korvalaput yms ovat pipoa parempia. Pipo nostaa kypärän liian korkealle päästä.

Kaupasta ostettuja ratsastushousuja, takkeja, liivejä yms yms yms ei todellakaan tarvitse. Ja talven tullen kireät ratsastushousut ovat todella kylmät. Tavalliset toppahousut ovat parhaat ratsastushousut talvella. Kesällä ohuita trikoita paremmat ovat tavalliset farkut.

Omia harjoja, raippoja tms hevostarvikkeita et tarvitse. Raippa on säälittävää kyllä ostetuin hevosvaruste maailmassa! Raipankin saat tarvittaessa lainaksi tallilta. Hevoselle namiksi parasta on porkkanat, omenat, kuivat leivänpalat. Hevosia saa lahjoa satuloinnissa, ratsastuksessa yms! Kun asia onnistuu, palkinto on paikallaan. Montaa namia ei saa kerralla antaa, osa hevosista on todella vähäsokerisella ruokavaliolla:Feline, shettikset, Tim ja Lolita. Lihomista ei pelätä, vaan sairastumista kaviokuumeeseen.

Tallissa

Hevosten kuntoon laittoon on varattu ½tuntia. Jos et saa hevostasi kuntoon yksin, niin pyydä apua. Hevosten läpsiminen yms kovakourainen käsittely on kiellettyä! Jos et saa hevosta laitetuksi kuntoon ilman, niin hevonen ei ole taidoillesi sopiva, tai tämä ei ole sinulle sopiva talli. Tulee tilanteita että hevosta on komennettava, mutta se ei ole tuntiratsastajan tehtävä.

Hevosten harjaus aina sidottuna. Älä jätä hevosta yksin satula ja suitset päällä. Hae omat varusteet ennenkö suitsit hevosen. Irrota naru seinästä ja laita se ja riimu karsinan oveen ennenkö lähdet kentälle. Mitään tavaroita ei saa pitää hevosten ruoka kupeissa eikä lattialla. Palauta harjat koppaan puhdistettuina irtokarvoista.

Pikkueläimiä on tallissa ja talli on niidenkin koti. Eläinten jahtaaminen kielletty! Jos mukaasi tulee pikkulapsia, katsothan että he osaavat käyttäytyä pienten eläinten kanssa. Linnuista tulee säikkyjä jos niitä ottaa kiinni. Lintuja voi houkutella kädelle herkuilla, mutta se täytyy olla vapaaehtoista. Hevosta ei voi viedä karsinaan jos siellä on lammas, pupu, kyyhky tai koira.

Pihalla

Pihassa lelut, polkypyörät, trampoliini, uima-allas ovat vapaassa käytössä. Trampoliinilla vain yksi kerrallaan. Pyöröpaalien lähellä leikkiminen ja päälle kiipeily kielletty. Yksi naarmu tai reikä muoviin päästää ilmaa sisään ja pilaa koko paalin heinää. Lisäksi paalit painavat paljon ja liikkuvat herkästi, ne voivat pudota. Valvo pieniä lapsia, maatilalla paljon vaaran paikkoja.

Tallin takana ei saa juosta. Liikku rauhallisesti kentän läheisyydessä. Sateensuojalla, hyppelemällä ja äkillisellä liikkumisella on moni vanhempi saanut lapsensa putoamaan. Pudotessa sattuu harvoin pahasti, suurin osa on vaan säikähdyksiä.

Jätä autosi niin että hevoset mahtuvat autojen ohi ja ovesta sisään. Kaikilla hevosien käsittelijöillä ei ole vielä paljon kokemusta niiden kanssa.

Tervetuloa ja toivottavasti viihdyt...  

 

©2019 pollenpotku - suntuubi.com