Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hevoskalusto muuttuu kunnolla... 2016 myyty Quick, Chaplin, Kropa, Ossi. Beksin fysikka petti 27v ja lähti vihreämmille laitumille. Ella ja Heta ja Ossi muuttivat Aitolahteen. Uusia tullut Pruuno joulukuussa 2015, Feline ja Ella helmikuussa 2016, Oskari kesäkuussa ja 3 lisää tulossa elokuussa.

 

 Maija muutti uuteen kotiin saaristoon. Tamra muutti eläkekotiin itäsuomeen.

Aitotallin Kassu meillä kouluratsastuksessa Ullalla ja Quick ajo-opetuksessa Aitotallilla. 

Quick ja Ruth ovat edistyneet yhdessä hienosti. Poni on saanut paljon itsevarmuutta.

Pollen Potkun Mestaruudet 2013 ratkottiin viikolla 43. Joka päivälle löydettiin mestari joka palkittiin pehmohevosella. Kokonaiskilpailun voitti Ulla-Asta joille pokaali, toiseksi tuli Ruth-Tim, kolmanneksi Alisa-Asta ja 4. Jonna-Ossi. Kaikki 11 sujoittunutta saivat puhtaan radan. Lähtijöitä oli melkein 40. Nähtiin monta todella hyvää suoritusta sijoituksiin katsomatta. Muutama hyppäsi elämänsä ensimmäiset esteet! Jokunen hermostui kilpailusta ja unohti radan, mutta loppurata sujui yleensä todella hyvin. Onnittelut kaikille. Täydelliset tulokset löytyy facebookista. Sinne on tulossa myös kuvia.

Kropa oli Jaatallilla Lepaalla Knabstrup rotuunotto tilaisuudessa, jossa tanskalaiset tuomarit antoivat hevoselle 2. palkinnon. Nyt varsat ovat kantakirjakelpoisia tulevaisuudessa.

Saara Mäkituuri voitti TRS:n minimestaruuden Ossilla. Poni täyttää 25 ensi vuonna eikä ikä paina. Toivottavasti päästään viettämään suuria synttäreitä 3.6.2014

Kaikki kissanpennut ovat löytäneet uuden kodin. Kotiin jäi Elinalle "Phantom" niminen hännätön kissa joka toivottavasti on tyttö. Tilalle muutti myös koiranpentu: musta "Tini" Skottiterrieri. Tini tuli Kouvolasta myös maatilalta, joten olosuhteet ovat hyvin samanlaisia mihin pentu on tottunut. Heillä oli myös hevosia ja kanoja ja hännättömiä kissoja.

19.8. Keltainen Mille Fleur kana hautoi 10 tipua lantalassa. Sininen kana hautoi 22.8. 10 tipua koirankopissa. Kanat ovat löytäneet erikoisia pesänpaikkoja jotta niiden munia ei syötäisi. Nyt olisi paljon kanoja uutta kotia vailla...

Kissalla 6 poikasta. vain kahdella on häntä. Varattavana hännättömiä, hännällisiä ja töpöhäntäisiä kissanpoikia. Yksi pentu jä kotiin...

Elokuu: Tallia korotettiin muutama sentti alaspäin. Isosta tallista tulee  vain ponitalli vuoden vaihteesta eteenpäin. Suuremmat hevoset asuvat muissa talleissa.

Helmikuu 2013: Toosilas Alchemist saapui varsalaumaan.  Samana päivänä Dragonfly reväytti reisilihaksensa.

1.1.2013 Hevoslauma säikähtää ja tulee aidasta läpi.

31.12.2012 Varsat yöllä omilla teillään. Aidat säpäleinä ja koko lauma löytyi aamulla Perämaantien päästä. Olikohan joku räjäytellyt raketteja hieman etuajassa.

Lokakuu: Millan poni Orchards Miss Emma saapui ja samalla viikolla ostetiin myös Astarte.

7.10. Debut sai ohimenevän muistinmenetyksen kouluradalla hallimestaruuksissa: ei meinannut muistaa millään miten laukka nostetaan, pisteitä tuli sitten sen mukaan!

Syyskuu: Charm lopetettu

18.-19.8. Valtakunnallinen Poninäyttely:

Quicksilver sai II palkinnon ja oli luokkansa 3. ja Suomen Hippoksen kehästä 7-7-7-7-8=36 pistettä.

Debut sai II palkinnon ja oli rotunsa paras ori. Sai 3 pokaalia. Oli Ullan kanssa lisäksi junior handlerissa ja ratsastusluokassa. Juniorhandlerissa 2.

9.8. Peacock lopetettiin jalan murtumisen takia

15.7. Peacock Tampereen welsh-näyttelyssä: 1. palkinto, rotunsa II ja jäätiin BIS kehään

14.7. Debut Tampereen poninäyttelyssä: 1. palkinto, Champion kaulanauha ja pari kiertopalkinto pokaalia.

4.6. Kesän ensimmäinen leiri alkoi, leirillä: 2 Ainoa, Salla, Milja, Minni, Maija, Helmi, Ulla ja Elina. Vauhdikas aloitus kun 3 ratsastajaa putosi ensimmäisenä päivänä, mentiin kyllä ilman satulaa..eikä ketään sattunut. Kesän alkajaisiksi 2 kanaa hautoo ja kissa poikii tällä viikolla. Pieniä tiedossa lisää... Flyerin laskettu aika on vasta heinäkuun vaihteessa.

3.6. Debut ja Ulla sijoittuivat Nokian aluekisoissa heB luokassa. Mukana myös Milla ja Pauliina.

1.6. Cirkelinen orivarsa syntyi. Poni on pienin syntyneistä miniponeista (48cm 15kg) Hieno suorajalkainen ja ryhdikäs varsa!!! Poni on hienon värinen: sillä on kuin valkoinen loimi pepun päällä. Poni on myynnissä, luovutus 6kk päästä vieroituksen jälkeen!

17.5. Saija-Eikka, Ella-Taiga Arranmaalla aluekisoissa, Saija sijoittui. Debut-Ulla Lappeenrannassa kansallisissa poniluokissa.

20.5. Vesilahdella aluekisoissa: Milla, Pauliina, Ulla. Pauliina-Poju luokan ensimmäisiä starttaajia ja odotettiin sijoittumista koko päivän, luokan viimeiset menivät sitten ohi ja sijoitus jäi muutaman pisteen päähän.

6.5.Ossi pääsee taas tuntikäyttöön. Debut on kotiutunut, ja on päästy testaamaan että poni osaa mitä on luvattu. Piaffi ja passage tulee kyllä. Ensimmäiset pikkukisat testattu, ja tulikin sijoitus. Nyt on rokotukset kunnossa, vakuutukset ja astutuslisenssi haussa.

29.4. Ponit Trs:n yhdistetyssä koulu ja este kilpailussa: Pauliina-Tamra sijoittui 3. 60cm luokassa ja yhd. 24., Milla-Poju 6. tutustumisluokan kouluohjelmassa ja yhd. 22., Ulla-Lolita 5. heC, yhd. 8. , Ulla-Debut 4. K.N.Specialissa, ja yhdistetyssä 6.

Käytiin Takkulassa aluekisoissa: Mukana Milla ja Pauliina Pojulla ja Ulla Lolitalla ja Ossilla. Lolita sai sijoituksen K.N.Specialissa. 

9.4. Uudet ponit ovat kotona. Nyt ratsastellaan alkuun kevyesti että palautuvat matkan rasituksista. Matka meni hienosti, Hieman pelottavan alun jälkeen. Laivan lastaussilta suljettiin kovalla räminällä ja autojen varashälyttimet alkoivat huutamaan. Minä tulin vauhdilla pois säikähtäneen ponin jaloista ja kalautin otsani jonnekkin. Kuhmulla selvittiin. 

7.4. Lähdimme Ruotsiin hakemaan uusia poneja. Pinja ja Eero saivat uuden valkoisen welsh ponin LILLA MY:yn Gotlannista. Ja meille tuli new forest poniori RIP's Debut de la Vie. Debut on koulutettu kouluratsastuksessa uskomattoman pitkälle.

6.4. Flink varsoi orivarsan 20.31 ruunikko ilman merkkejä. Isä on tietysti Eikka. Varsaa ei voi punnita niin helposti kun ponivarsoja, kun se on pelkkiä pitkiä jalkoja koko eläin.

13.3. Flink varsoo lähiaikoina.

9.3. Hiawatha myytiin ja muutti uuteen kotiin. Wilma on myös saamassa uuden omistajan.

Charm ja Nättan ovat taas tunneilla mukana.

Suomenhevonen "Kukka" saapui tallille. Katan uusi kouluratsu joskus tulevaisuudessa? Kropa ei enään kovassa treenissä kasvavan mahansa kanssa. Kropaa pääsee taas tuntiratsastajat kokeilemaan.

Eikka ja Flink tarvitsevat ratsastajaa! Jos haluat ratsastella itseksesi ilman muita samalla tunnilla tai maastoilla rauhassa, yksityishevosen vuokraus kerran tai 2 viikossa voisi olla sinun juttusi. Kysy Saijalta: 040-4113739

Oskari shettis tarvitsee ratsastajia! Lainataan säännölliseen liikutukseen 1, 2 tai vaikka 6 kertaa viikossa miten sovitaan. Kyselyt: Elina Asumaniemi 0400-614843

Poninäyttelyssä 14.8. Peacock 1.palkinto, luokkavoittaja, rotunsa paras ruuna, vuoden voittaja 2. M.N.E toinen palkinto, Wilma 2. palkinto, Hiawatha 1. palkinto ja luokkansa 2. Vappu 1.palkinto,  luokkavoittaja, rotunsa paras veteraani. Joten ruusukkeita ja pokaaleja tuli tuliaisiksi kotiin.

Vappu ja Ira sekä Ulla Ossin ja Lolitan kanssa poniderbyssä. Ei sijoituksia, mutta siistejä suorituksia ilman suurempia rikkeitä. 

Uusia hevosia: Flink ja Eikka ovat Saijan omistuksessa, mutta tuntikäytössä tarvittaessa. Asumaniemien Oskari poni on kesälomalla meillä.

Mehiläiset parveilivat pihassa ja rakensivat pesän talon sokkeliin. Onneksi löytyi mehiläistarhuri joka tuli ottamaan karkulaiset talteen. Hyvin kesyjä ja rauhallista lajiketta: niitä lapioitiin 2 tuntia seinän välistä ja vain yksi pistos tuli toiselle mehiläistarhureista. Heidän lapsensa leikkivät koko ajan hyvin lähellä ilman suojavarusteita. Ei taida kannattaa pelätä mehiläisten pistävän.

Hevoset laitumella Uusi-Eerolantien varressa Lihasulassa. 

Kropa on kantava, Flyer ja Cirkeline astutettavana. Uusia varsoja tiedossa ensi keväänä.

Nova myyty, mutta NRJ varsa on tulossa syksyllä takaisin vieroitusiässä.

Pikkuvarsat tulevat syliin, NRJ on ihan kiva pitää sylissä, mutta Hiawathan on jo hieman iso. Hiawatha on jo korkeampi kun Smirgeline. Mutta suuruus on suhteellista, harva pitää shetlanninponin varsaa suurikokoisena. Mutta meillä shettis varsa on iso, kun vertailtavana on vain miniatyyrivarsoja.

Hevoset lähtivät laitumelle 30.6. Ovat Palonkyläntien ja Siitamantien risteyksessä. Niillä on siellä heinää mahankorkeudelta ja suojaisia metsätilkkuja.

Novalle syntyi terve ja pieni orivarsa 7.6. illalla kesken 1. leirin. Smirgeline oli paljon tukevampi syntyessään!!!

Leirit alkaa sunnuntaina. Tervetuloa!

Nova on jo tosi iso, saa nähdä saadaanko nyt pilkullinen miniatyyri varsa.

Cirkeline astutettu, toivottavasti uusi miniatyyri poni tallissa ensi keväänä. Odotetaan syntyväksi huhtikuun lopussa. Aina kun ponit seisoivat selkään kiipeämistä varten kentällä paikallaan, niin pieni juoni Smirgeline poni käytti tilaisuutta hyväkseen ja käväisi MNE:n tissillä ottamassa lohdutushörpyt oman mamman ollessa poissa.

Wilman orivarsa syntyi. Vuohet lähteneet takaisin kotiinsa. Rosiella palasi jälleen tallin ponilaumaan. Rosie on myös tarkoitus varsottaa, toimii siihen asti tuntikäytössä.

Kevättä rinnassa kaikilla eläimillä: afrikkalainen kääpiövuohi on päättänyt alkaa hevoseksi ja tulee kentälle mukaan tuntien alkaessa. Näyttää muutamat pukkilaukka kierrokset ennenkö tulee häädetyksi kentän ulkopuolelle. Hetken päästä miniatyyri ponivarsa tekee samat kiemurat. Tunneille mukaan pääsy kiinnostaa niitä suuresti.

Kanarialinnut hautovat. Uusi sukupolvi laululintuja tulossa. Wilma poni on jo melko iso, laskettu aika on toukokuun alussa.

Hei kilpailuista kiinnostunut: Voit vuokrata mieleisesi ponin tai hevosen kilpailukäyttöön. Voit vuokrata ponin joko kokonaan jolloin maksat ponin kulut. Ratsastamaan pääset 6x viikossa. Tai ½ vuokraus jolloin ratsastat 3x viikossa ja maksat puolet kuluista (n. 100-150eur hevosesta riippuen) Kilpailumatkoille ja valmennuksiin pääset mukaan kuorma-auton kyydissä. Hevosia ei vuokrata pois omalta tallilta! Ullan vanha kilpaponi Charm on myös vapaana pienelle ratsastajalle. Tule kysymään rohkeasti.

14.11. Mäntässä koulukisoissa: Janni-Löwe, Milla-Wilma, Ira-Vappu helpossa C:ssä ilman sijoituksia. Ulla-Charm ja Kata-Kropa helpossa B ja A:ssa: Kata heB 1. Ulla 5. Hieno kisapaikka ja mukavia ihmisiä. Kiitokset Mäntän Ratsastajille.

Smirgeline vahvistuu kovaa vauhtia ja karva kasvaa: Otsakiharat ovat kun biisonilla. Vain sarvet puuttuvat. 5kk russ varsa näyttää isolta ja hitaalta pienen ja vauhdikkaan miniature varsan vierellä. Pikkuinen poni hyppelee kivien päälle ja laukkaa puiden ympäri sellaista vauhtia ettei russ pojalla ole mitään mahdollisuutta pysyä perässä. Ei tarvitse pelätä että miniature ponivarsa jäisi isompien jalkoihin. Cirkeline on aloittanut ratsun hommat äityysloman jälkeen. Varsa on vieroitusiässä vasta keväällä. Cirkeline astutetaan uudestaan vasta ensi keväänä myöhäisen varsan takia.

Punainen ponitalli valmistui. Siellä asuvat Maija, Nova ja Wilma. Ponitallissa ovat karsinan seinät miniponeille sopivalla korkeudella ja ikkunoita joka suunnalla joten tunnelma on avara ja valoisa.

30.10. Drive in esteet Niihamassa: Ulla ja Charm ainoina osallistujina meidän tallilta: 70cm luokasta puhdas rata ja ruusuke.

Oriveden kaupunginmestaruudet Arranmaalla, estekorkeus 80cm. Ira ja Vappu ponien esteillä 3.

Tammoja kantavina: esim. miniature ja shettis varsa tiedossa ensi kesänä. "Kulkunen" kissa kuoli, etsinnässä uusi hännätön kissa.

1.10. Uusi poni LOLITA tuotiin suomeen ja Nala myytiin. Lolita on 5 vuotias tamma, 148cm korkea ja melkoisen massiivinen. Lolita on Elinan ja Ullan omistuksessa.

25.9. Pinja ja Wilma puomiluokassa Hurjankollin tallilla sijoittui 2. Ponitalutusryhmä aloitti lauantaina. Ratsastajien ikä ensimmäisenä kertana oli 2,5-7v.

24.9. klo 00.30 Cirkeline synnytti pikkuruisen tammavarsan "Smirgeline". Vauvan strategiset mitat: 15kg ja 51cm. Väriltään tumman ruunikko jauhoturvalla. Smirkeli ei ole yhtään varsanrääpäle, se on todella vahva jalkainen ja lihaksikas ikäisekseen. Isä on Stanly V.H. Muldersland. n. 80cm korkea british spotted pony. Ihana miniatureponi lauma suurenee. 

Pikkukisoja on taas syksyllä: Mukaan mahtuu aina joku halukas. Kysele!

Syyskuu: Aluevalmennus katsastuksissa 18-19.9. Ira, Kata ja Ulla 

11.9. Wilma-Milla K. raviohjelman voitto Oriveden koulukisoissa. Maija-Jonna L. 3. /8 Löwe-Janni H 9./16 heC. HeB Vappu-Ira, Ulla-Charm 5./11 ja Kropa-Kata myös mukana.

Charm, Vappu ja Kropa TRS:n mesteruuskisoissa: Charm ja Ulla ponien koulumestaruus pronssia. Kropa pelkäsi muuria radan reunassa, eikä ratsastuksesta tullut mitään. Vappu ja Ira starttasivat ensimmäistä kertaa esteradan yhdessä. 

Kääpiökana teki yllätystiput salaa ladossa. Nyt ihmisten jaloissa juoksee 10 liiankin kesyä tipua kerjäämässä syötävää.

Kissanpennut luovutusikäisiä. Vain yksi pitkähäntäinen. Muut töpöhäntäisiä tai hännättömiä.

Iran uusi poni Vappu tuli elokuussa.

Cirkkelillä ei ole vieläkään varsaa. Vatsa ja utareet vain kasvavat. Yöllä tallissa on valvontakamera kuvaamassa varsomisen varalta.

MNEn varsan nimi on Peasant Quicksilver. Se syntyi 18.5. ja on ori. Se on vaalean ruunikko ja sillä on harmaat silmät.

Ulla ja Charm starttasivat poniderbyn koululuokissa.

2.8. Sivujen salasana on ollut yhden alaikäisen tytön tiedossa. Hän on lisäillyt tänne kuvatekstejä, ja muutellut tekstejä juorut osioissa. Pahoittelut epämääräisistä kommenteista. Salasana vaihdettu ja sivuja "siivottu"!

Heinäkuu: Hevoset ja ponit lomailevat. Ellan Rosiella tuli kesälomalle, viihtyy hyvin Pojun kanssa samalla laitumella.

Nova ja Wilma astutettu ja ultrauksessa todettu kantaviksi. Wilma varsoo toukokuun alussa ja Nva kesäkuussa.

11.5. 2010: Kanarialinnuilla haudonnassa 3. pesue. 2. Pesueessa 3 poikasta.

7.5. Vaalea kana hautoo pikkutallin lattialla. tipuja odotettavissa 21vrk kuluttua. KULKUNEN kissa saa myös pentuja.

1.5. tanskan tuliaiset miniature Knapstrupper ponitammat CIRKELINE ja NOVA. Ne ovat pieniä pilkullisia tammoja. Cirkeline on kantavana.

Tammalla kanalla kuoriutui pitkäperjantaina 4 tipua. Tiuku-tipu lähti kotiinsa. Mise sai suuren GRANDO hevosen.

Talven kuulumisia: Joulupäivänä syntyi mille fleur kääpiökanoille tipu. Näyttää olevan kukkopoika. Ulla sai uuden kääpiöjänis rotuisen kanin. Se on tyttö ja nimeltään Tiempo Tinto. Sen aikuispaino on alle 1,2kg joten melkoisen pieni otus. Tullessaan se painoi 510g.

Pappilan Piina sai uuden kodin. Tuike lähti takaisin kotiinsa Pälkäneelle 13.2. Wilma ja Tuike valjakkokisoissa: Wilma 1. ja 4. sija ensimmäisistä kisoistaan, Tuike ajoi puhtaan radan mutta hitaalla ajalla.

Mise on tallilla töissä toistaiseksi, joten maastokaveri löytyy helposti jos joku haluaa tulla ratsastamaan päivällä. Myös valjakkoajoa on mahdollista harrastaa päivällä. Misen faverolle tipu "Tiuku" tuli myös hoitoon talveksi. Tämä tipu on vain 3 viikkoo vanhempi  kun meidän tipu mutta rodultaan todella isokokoinen joten on meidän aikuisia kanoja isompi.

21.1. Peppiina ja Pilvi saivat uuden hevosen ANTONIAn. Se on saksalainen  9 vuotias tamma. Nyt Peppiina ei enään vuokraa Nalaa ja se on vapaa jos joku haluaa vuokrata sitä kilpakäyttöön. Poju on samoin vuorattavissa.  

Kropan epäonni jatkuu: sen peppua on jo 2 kertaa tikattu tänä talvena ja syksyllä päätä (+ kaksi hokinpolkemaa niiden lisäksi.) Toivottavasti 3 ompelua riittää tällä kertaa.

Kanarialinnut lisääntyvät: Esa sai isänpäivälahjaksi uros kanarialinnun "Sergei", sille löytyi tyttöystävä "Olga" eräällä kisamatkalla. 25.1. niille kuoriutui 3 tipua. Kesäksi ne muuttavat ulos, niille rakennetaan suuri ulkoaitaus. Vanha leirikämppä muuttuu varmaan eläintarhaksi. Nyt talvella ne asuvat linnassaan meillä kotona. Odottakaa vaan kesää, niin kuulette kuinka kauniisti ne kujertavat! Kanarialinnun laulutaito tuli yllätyksenä meillekin.

 

 

 

 

 

 

Ilmoitathan jos olet halukas mukaan kilpailuihin. Yleensä autossa on tilaa ainakin yhdelle hevoselle.  Aina en voi ottaa mukaan kaikkia halukkaita, mutta tiedän katsoa ratsastustasi "sillä silmällä" Kilpailuissa tarvii olla jonkin ratsastusseuran jäsen!!! Hevosen hoitajia tarvitaan myös mukaan. Ilmoita jos haluat tulla mukaan, aina tarvitaan yksiä ylimääräisiä käsiä hevosia taluttamaan kisapaikalla.

19.11. M.N.E on kantavana, joten varsoja odotetaan kevääksi. Nättanin laskettu aika on huhtikuun alussa ja M.N.E toukokuun alussa.

Tuike suomehevonen tuli koulutukseen marraskuussa. Iran New Forest poni Julle saapui lokakuussa. Uusi punainen kukko tuli vanhan sinisen tilalle. Kylmät kelit toivat pikkueläimet taas talliin, huomioithan ettet tallaa tai päästä pihalle kaneja, kanoja ja kyyhkyjä.

Kantakirjauksessa Taiga, Charm, Wilma ja M.N.E. Ämmä sai 1.palkinnon muut 2.palkinnon.

TRS:n mestaruuksissa Peppiina Nalalla, Ira Ossilla, Jenni Tamralla, Ulla Pojulla ja Charmilla. Ulla sijoittui 3. Tyylimestaruudessa ja 2. kaksoismestaruudessa Pojulla. Kata oli kisoissa mukana, mutta Kropa satutti päänsä ennen starttia, eikä voinut kilpailla. Siihen ommeltiin monta tikkiä.

POLLEN POTKUN MESTARUUS 2009

 

Luokka 1. 1. Silvia Krüger-Kid ( Pinja Pohjoismäki-Wilma, Silja Kielenniva-Laffe)

Luokka 2. 1. Elina Uusitalo-Nättan, 2.Anri Timonen-Kropa, 3. Pauliina Hakala-Laffe, ( Sarianna Sillanpää-Tamra, Jonna Laurikainen-Kid, Satu Puranen-Löwe, Milla Karjalainen-Kid, Milla Heikkilä-Ossi)

Luokka 3. 1. Ira Oksanen-Peacock, 2. Miia Rauhala-Peacock, 3. Tiia Susi-Löwe, 4. Peppiina Inervo-Nala, 5.Liisi Sievänen-Löwe, ( Miia Pelttari-Tamra, Janni Huhmarkangas-Löwe, Petra Vuorinen-Tamra, Miikka kamppila-Ossi, Emmalotta Kielä-Ossi, Ulla Uusitalo-Charm, Adele lauren-Ossi, janina Loppinen-Charm, Katriina Koivisto-Taiga) 

Finaaliin pääsivät 0vp saaneista nopeimmat joka hevosella. Finaalin ja mestaruuden voittivat IRA OKSANEN ponilla PEACOCK. Ira sai kaikkien himoitseman Kakkukauppa Katriina Koiviston lahjoittaman upean champion täytekakun. 

Suvi Kivimaa kuvasi kisoissa, ja kuvia voit kysellä tallilta. Levyke on kiertämässä ratsastajilla. Kuvat maksavat 2eur/kpl

6.-7.8. Poniderby Ypäjällä: Peppiina, Nala, Ulla ja Poju hyppäämässä derbykentällä. Charmilla Ulla osallistui koululuokkiin. Hienoa tytöt että rohkeus riitti osallistumiseen! Menestystä ei vielä tullut, mutta kun parhaansa yrittää niin se riittää. 

Tytöt ovat käyneet valmennuksessa Kontion Juulin luona hyppäämässä.

Kesä 2009 oli hieno! Näyttelymenestystä: Goliat sai 1. palkinnon Oriveden näyttelyssä. Nättanin ja Charmin liikeitä kehuttiin. Nala ja Wilma saivat 2. palkinnon.

Laukaan näyttelyssä M.N.E tuli yllättäin BIS 3.  ja Veteraani Champion. ja jos olisi ravannut edes hiukan paremmin niin olisi voittanut 2. tulleen ponin. Wilma sai 2. palkinnon shetlanniniponeissa.

Valtakunnallisessa poninäyttelyssä Poju VV2. ja  rotunsa paras veteraani ja paras ruuna ja 1. palkinto. Charm 1.palkinto ja veteraani 2. Wilma 2. palkinto M.N.E. oli taas tuomarin ihmettelyn alla. Tuli luokassa toiseksi ja sai 1. palkinnon. Liikkeiden puutteeseen taas jäi. Ehkä tarvii kengät seuraavaan näytteyyn. 

29.6. UUSI OTSIKKO!

27.6. Sanna-Ossi, Ulla-Charm, Liisi-Ossi, Peppiina-Nala&Taiga Tervakivessä kisoissa. Monia hyviä ratoja ja epäonnistumisia.

24.6. Ulla-Charm, Piia-Zagi ja Peppiina-Nala Pohtiolammella estekisoissa. Kaikilla hyvät radat.

Linkkejä lisäilty.

14.6. Piia-Zagi, Peppiina-Taiga, Ira-Poju ja Ulla-Charm Orivedella koulukisoissa. Kaikilla tuli hyvät radat ja hyväksytyt tulokset.

29.5. Pollen Potkun mestaruudet. Tulokset tulevat myös mahdollisimman pian sivuille.

27.5. Piia-Zagi ja Peppiina-Nala Pohtiolammella keskiviikkokisoissa. Molemmilla 70-80cm puhtaasti ja Piialle&Zagille tuli 90cm 8vp. Molemmille tuli siistit radat.

17.5. Ulla-Charm ja Peppiina-Nala Pohtiolammella estekisoissa. Molemmilla siistejä ratoja. Tulokset Kipassa.

8.4 Rassi täyttää 12.v. Kyllä rouvalla ikää jo onkin.

 

4.4 uudet kanat saapui. Hienon värisiä ja hyväkuntoisia. Väri on punainen.

 

 

 

 

3.3. Meni taas överiksi tallityttö sivuilla! Sivu ei ole tarkoitettu riitelyyn ja syyttelyyn.  Sivut jälleen poistettu käytöstä. Saa nähdä kannattaako aukaista enää.

  Tan-kanin poikanen varattu Yashira's kasvattajalta. Odotettu syntyvän 10.2-11.2.

24.-25.1. Kata-Nättan, Ira-Ossi, Ulla-Charm ja Peppiina-Nala Tampereen ratsastusseuran kouluvalmennus karsinnoissa. Kiva valmentaja ja kaikilla meni ihan hyvin. Kaikki pääsivät valmennukseen.

18.1. Ira-Tamra, Ulla-Charm ja Peppiina-Nala Niihamassa DriveIn-kisoissa. Peppiina meni molemmat luokat puhtaasti vaikka Nala olikin taas aika turbo. Ullalla meni 7Ocm puhtaasti. Iralla meni ensimmäinen luokka puhtaasti, mutta enimmäisaika ylittyi ja siitä tuli virhepisteitä. Toisessa luokassa Tamra pakeni aitojen läpi pois radalta.

23.11. Ira-Ossi, Ulla-Charm, Liisi-Ossi ja Peppiina-Nala Niihaman DriveIn-kisoissa. Peppiina oli ainoa joka sai ruusukkeen toiselta radaltaan. Kaikissa poneissa riitti vauhtia! Ihan hienosti meni silti kaikilla. Nämä olivat Liisin ja Iran ensimmäiset estekisat.

8.11. Ulla-Poju, Piia-Zagi ja Peppiina-Nala Valkeakoskella estekisoissa. Piia ja Peppiina sijoittuivat 5O-6Ocm-luokassa. Piia & Zagi olivat toisia ja Peppiina & Nala 4. 7O-8O Piia ja Zagi hylättiin. Hylkäys ei ollut kummankaan vika. Peppiina meni Ullan puolesta Pojulla ja tuli yksi pudotus eli 4 virhepistettä.

12.1O. Ulla-Charm ja Peppiina-Nala Jutan tallilla harjoitusestekisoissa. Molemmat menivät puhtaan radan ja saivat ruusukkeen. Nalassa oli aikalailla vauhtia kun joutui odottamaan autossa niin pitkään mutta kyllä kaikille esteille löydettiin. Charm meni todella hienosti.


24.8. Peppiina-Poju, Ella-Rosie, Ulla-Charm Vesilahden Ratsastuskoululla estekisoissa: Peppiina oli ainoi joka toi ruusukkeen puhtaalla radallaan. Muut hyppäsivät joitakin esteitä ponin kanssa tai ilman?

17.8. Drive in kisat Niihamassa: Ulla-Charm, Peppiina-Poju, Piia-Zagi, Ella-Rosie ja Kata-Grandevuu mukana: Ruusukkeita tuliaisina useampia ja muutama kesken jäänyt rata.

3.8. Peacock ja Charm valtakunnallisessa poninäyttelyssä Vermossa: Charm sai 2. palkinnon ja Poju 1. palkinnon, luokkavoitto ruusukkeen, parhaan orin/ruunan kiertopalkinnon ja vuoden voittaja 2. pokaalin. (Tuloksena 2 pokaalia, 3 kylttiä ja 5 ruusuketta ja rahaa 200eur)

13.7. Welsh näyttelyssä Teivossa: Peacock 1. palkinto ja luokkavoitto. Charm 2. palkinto.

18-19.6. Ella ja Ulla olivat poneillansa KIDZ valmennuksessa ja todettiin että molemmat ponit ovat hyviä kenttäesteillä. Nyt täytyy rakentaa kuulemma maastoesteitä kotiinkin.

28.5. Ulla sai uuden ponin: "Brännhults Charm". Charm on 17 vuotias 124,5cm korkea welsh-B tamma joka on kilpaillut ruotsissa kenttäkilpailuissa ja tuloksena SM III. Kilpaillut useammallakin tytön kanssa ruotsissa kenttää ja esteitä.

Elinakin sai ponin: "Solhems Nättan". Nättan on 147cm korkea vuonohevostamma. Nättanilla on kilpailtu seurakilpailuissa koulua ja esteitä. Nättan on varsonut kerran ja saanut kaksoset, jotka eivät ikävä kyllä jääneet eloon. Hevosilla kaksosten kanssa on usein ongelmia. 

25.6. Nalan varsa syntyi aamuyöllä. Rautias tähti päässä ja yksi sukka takajalassa.

13.5. Vieraskirja poistettu väliaikaisesti asiattomien ja mahdollisia viruksia sisältävien viestien vuoksi! Tytöt joilla on salassana tiedossa niin päivittäkää juoruja vaikka päivittäin.

1.5. Myyntihevosia on tällä hetkellä 5. Nalan vatsa on suuren suuri, varsaa odotellaan......

4.4. Tallissa uusia hevosia: 3 vuotias DENVER musta saarenmaanponi joka on myytävänä. 14v hannover ruuna joka on tuntikäytössä toistaiseksi. Nimeä ei kukaan muista. Ruunikko 171cm korkea.

 

30.3. Piia Zagilla Yläjärvellä koulukisoissa taas ensimmäinen ei sijoittunut. Ella Oskarilla valjakkokisoissa: hieno koulurata ja tarkkuusrata yhdellä pallon pudotuksella. Päivi Peacockilla vaativan koululuokan 1. ja Ossilla 3. Tarkkuuteen ei osallistuttu kärryvaurion takia.  kyyhkyt hautovat taas.

20.3. Rubiin myyty ja Eetu lähtee Eestiin sairaslomalle. Kyyhkyjen haudonta epäonnistui jo toisen kerran, kumpikaan muna ei ollut hedelmöittynyt. Edellisen pesän koirat ryöstivät.

 

17.3. Ulla Ossilla ja Ella Rosiella seuran estevalmennuksessa. Kumpikin tyttö hieman pulassa poninsa kanssa, mutta kyydissä pysyttiin ja sehän on pääasia. Ei kai mitään opi jos ei koskaan tee virheitä? Kata, Piia ja Ella ilmoittautuivat seuran kouluvalmennukseen. Saa nähdä kuka on siellä pulassa.

 

 

16.3. Piia Zagilla, Ella Rosella ja Taru Tamralla Luopioisten Ratsastuskeskuksessa koulukisoissa: Taru poistui aitojen läpi kentältä ja Piia oli hilkulla sijoittua! Ellan sijoitus oli siltä väliltä.

9.3. Drive in Niihamassa: Ulla Ossilla 50-60cm 1 pudotus, 70cm puhdas rata. Ella ja Katsu 70cm hienosti ja 80cm hieman ongelmia.

27.2. Kentän kulmalle avataan kahvio. Saatavilla kahvia, munkkeja, vohveleita ja suklaata.

Nala varsoo ehkä 4.6. jippiiiii!!!

23.2. Halman selkään noustiin taas pitkästä aikaa!

 

 

 

 

17.2. Kata ja Piia oli Jutantallilla Dress and Dressage kisoissa. Piialla oli Lipizza ratsastajan puku ja musiikkina wienervalssia. Katalla oli tuttiritarin vaatetus ja musiikki. Piia oli ensimmäinen ei sijoittunut. 

17.2. Ulla,Ella ja Viivi Drive in kisoissa. Ulla voitti kaamos cupin.

30.1. Osama tullut tallille tuntikäyttöön.

 

5.1. Kulla muuttaa uuteen kotiin! Se pääsee perhehevoseksi Padasjoelle. Lähdemme viemään sitä maanantaina. Kulla kiittää kaikkia ystäviään näistä vuosista. Monen sydämeen jää kavion kokoinen aukko. Toivottavasti löydämme jonkin mukavan hepan tilalle.

3.1. Elina voitti Mustang merkkisen satulan Lentolan uuden  ratsastustarvikeliike "Pob ja Piaffen" arpajaisissa. Löwe taitaa olla se onnellinen jonka selkään se laitetaan.

1.1. Ella, Ulla, Katsu ja Peppiina Jutantallin rataharjoituksessa. Kaikki pääsivät puhtaan radan! (jotkut menivät melkein kymmenen rataa ennenkö onnistui) En kerro ketkä. Piia, Ella ja Ulla olivat siellä karsinnoissa KIDZ ponivalmennukseen. 

Halma kaviokuumeessa joten se on toistaiseksi sairaslomalla.

Päivi on syönyt suklaata jouluna niin paljon että kisoihin ei ole asiaa: Ratsastustakki ei mene kiinni.

5.12. Talli on tupaten täynnä: Meillä on Toosilan hevoset talvihoidossa. Rubiin on tunneilla puolittain ja Eetu täysihoidossa.

Kulla ja Nala ovat molemmat kantavia.

Ella, Ulla ja Katsu ovat osallistuneet drive in kisoihin ja ruusukkeita on tuonut jokainen.

25.8. Ella, Ulla, Piia ja Elina Tervakivessä kisoissa: ei sijoituksia mutta tytöt tyytyväisiä ratsastuksiinsa. Auto kiusaa edelleen: jo toinen rengas rikki tässä kuussa!! Onneksi huomattiin vasta kotona, muuten ei olisi uskallettu ajaa. Taas nastarengas alle.

22.8. Kulla on luonut varsansa ja astutettin nyt uudestaan. Toivottavasti tällä on parempi onni. Nala on kantava, ultrattiin samalla.

20.7. Kyyhkysillä on kuoriutunut poikanen. Nyt emokyyhky pysyy häkissään eikä lentele enää pitkin pihaa. Kissanpoikia voi varata 10€ kpl (kaksi vapaana).

10.-12..8. Peacock Sipoossa valjakkokisoissa: 3. Tarkkuuskokeessa.  Kova onni vainoaa hevosautoa: Menomatkalla kolari ei ollut kaukana kun yksi auto pysähtyi eteemme. Poju lensi etupuomia päin rajusti äkkijarrutuksessa. Perille päästyämme akku tyhjeni ja lähdimme etsimään paikallista varaosaliikettä. Sieltä ei saanut asennusapua, joten etsimme autokorjaamon joka irroitti vanhan kiinni jämähtäneen akun. Kotoa lähdettäessä autossa oli jo sakkorengas (nasta) kun renkaasta irtosi pinta ja rengasliike saa uuden vasta viikon päästä. 13.8. Autosta putosi pakoputki ponin haku reissulla.

29.7. Loimaalla valjakkokisoissa. Ori piti tallissa melkoista meteliä kun vieressä oli ruuna. Ei kuitenkaan kiipeillyt seinillä, joten kaikki hyvin. Oli kiva kisapaikka: kaikki toimi, kysymyksiin sai vastauksen, mukava henkilökunta!! Sijoituksesta en muista oltaisiinkohan sijoituttu maratonilla?

Urjalassa 13.-15.7. Peacock valjakkokisoissa (aluemestaruus pronssia)

10.7. Kulla, Laffe ja Kid ratsastettiin Huhtalaan laitumelle. 12.7. Loputkin tuntihevoset kesälomalle!

6.-10.7. Nala astutettiin Peacockilla.

1.7.

24.6. Peacock Loimaalla valjakkokisoissa 1. Näissä kisoissa meni kaikki päin peetä. Groomi piti tulla paikanpäältä, mutta löydettiin vapaaehtoinen vasta 30 sek ennen kisaa. Valjaista unohtui aisankannatinhihnat kotiin. Valjastus meni viime hetkille ja nippusiteiden varaan: poni oli valmis veryttelyyn 2 min ennen kuin piti mennä kouluradalle.  Keiloilla tiputettiin yksi pallo mutta aika oli niin hyvä, että voitettiin siitä huolimatta.

13.6. Järviletku taas toiminnassa. 

6.6. Hevoset pääsivät laitumelle.

5.6. Eläinlääkäri kävi ja ultrasi Kullan. KULLA ON KANTAVA!!!!! nyt alkoi pitkä odotus. Varsalle tulee nimeksi Cocktail. Pitäisi syntyä maaliskuun alussa.

3.6. Ella-Rosiella Nokialla estekisoissa 1. Jenni M-Ossi olivat myös mukana. Sanni Pataman "Roki" hevonen tuli kesän ensimmäiselle leirille.

1.6. Linnuille rakennettiin ulkotarha ja ne pääsivät pääsivät ulos. Kyyhkyt alkoivat hautomaan. Talli pestiin ja tytöt kalkitsevat seiniä.

30.5. Töpöhäntäkissa "Kulkunen" sai kolme pentua. Kaksi pätkähäntäistä ja yhden pitkähäntäisen. Ellan shettis "Oskari" tuli kesää viettämään talliimme.

27.5. Piia-Zagi sijoittuivat 2. ja 4. Lempäälän koulukisoissa. Ella-Rosiella samoissa kisoissa 5. Ulla-Kid saivat hyväksytyn tuloksen. Seuraavana päivänä Ella-Rosiella Nokialla estekisoissa 1. ja Jenni M-Ossi olivat myös mukana

19.5. Tallin pihaan muuttivat Riikinkukkokyyhky pariskunta ja Mille Fleur rotuiset kääpiökana ja kukko. Nimiä uusille ystäville ei ole vielä annettu. Kyyhky muni samana iltana ensimmäisen munan, mutta se valitettavasti rikkui. Linnut tulivat samasta Pyhtään Lintutarhasta kun mistä kanikin haettiin talvella. Lintuinfluenssaa on turha luulla näistä saavansa, Ne ovat sisätiloissa tänä talvena syntyneet, eivätkä ole olleet ulkona koskaan. Töpöhäntäkissa "Kulkunen" lihoo selvästi: taitaa saada pennut tänäkin kesänä.

20.5. Tan rotuinen kanimme "Lintutarhan Manteli" oli kaninäyttelyssä ja sai 91 pistettä, ja KUMA:n täysistä viisistä pisteistä.

20.5. Piia ja Zagi, Ella ja Oskari, Ulla ja Halma olivat Hirsilässä koulukisoissa helppo C luokassa. ELLA TULI KOLMANNELLE SIJALLE. Halma meni vähän mistä sattuu shettismäiseen tapaan, mutta Ullaa vain nauratti. Piia keskeytti, mutta suoritus oli siihen asti hyvä.

Vanha herra SG LAFAYETTE täytti 8.5. 20 vuotta. Synttärilahjaksi se sai uudet suitset. Toinen nestori ZAHA DU KID täytti 20v 17.5.

Päivi & poju & Jenni Mäkinen & Suvi Kivimaa olivat kansallisissa valjakkoajokisoissa. Tuloksena ei nyt aivan eksyminen mutta ei paljon puuttunut: Yksi hukkunut kännykkä ja rahat taskusta, kahdet kastuneet housut. Aikataulut olivat kirjoitettu vesiliukoisella tussilla paperille kärryn etulevyyn, joten nekin jäivät vesiesteelle. Kun kisassa on ihanneaika, niin maaliintulo oli arvausta. Housut kastuivat vesiesteellä.

Lähetä minulle juttuja tällä sivulla julkaistavaksi. Voit antaa ne myös tallilla.

 

 

©2019 pollenpotku - suntuubi.com