Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

ASTARTE

ASTA on Welsh-C tamma. Korkeus 139cm. Ruunikko väriltään. Astan sukutaulusta löytyy kaikki welsh sectiot suloisesti sekaisin, joten tamma ei ole aivan paras mahdollinen jalostus käyttöön. Suvusta löytyy kyllä hyvin kuuluisia Suomalaisia jalostusoreja ja Asta on saanut varsan meidän Peacockin kanssa. Joten ei voi sanoa että huono risteytys kun poni on superhieno ratsuponi. Ei ehkä maailman kaunein silti.

Isä: POSEIDON welsh-B

Emä: AMFITRITE welsh-C

emänisä: DERWEN TIME KEEPER welsh-D

isänisä: CASNEWYDD SHOWMAN welsh-B

Astarte on toiminut upeana kilpaponina este ja kouluratsastuksessa. Astalla on kansallisista poniluokista startteja Ullan kanssa. On hyvin pidetty reipas tuntiponi joka rakastaa hyppäämistä ja toimii hienosti kouluratsastuksessa. Toimii hyvin kisoissa myös tuntilaisten kanssa. Voittoja ja sijoituksia satelee vähän joka kisoista. 

 

TIM

Tim on kimo risteytysponi ruuna. Syntynyt 1996.

Valkoinen paksu poni sk: 127cm. Kiva ratsastaa, hyppää erittäin mielellään. Ponilla voivat ratsastaa aivan osaamattomat ja on hyvin järeä rakenteeltaan, joten kestää myös suurempien ratsastajia. On hieman hapannaama satuloitaessa, mutta sen kanssa selviää hienosti kunhan sitoo sen kiinni harjauksen ajaksi. Syntynyt Tanskassa ja viety Ruotsiin 2002 ja muuttanut Suomeen 2008. Tuli meille syksyllä 2013 varsojen kaveriksi ja todettiin pian super kivaksi tuntiponiksi.

 

FELINE 531NF

syntynyt 13.5.1998 Saksassa

isä Park's Taron

emä: Farriers Surprice

140cm korkea New Forest tamma joka tuli siitostammaksi Debutille. varsoi tammavarsan 17.6.2017. Nyt ratsastanut vasta Ulla ja Ruth. Hienot liikkeet ja ryhdikäs tamma. Feline on siirtymässä tuntikäyttöön.

 

RIP'S DEBUT DE LA VIE 42NF

New Forest ori, 1 palkinnon kantakirjaori. 144cm korkea. Vanha ja hyvin koulutettu osaava ratsu:  piaffi, passage, piruetit, sarjalaukanvaihdot yms onnistuvat. Tuntikäytössä tarvittaessa, myös yksityistunteja tai vuokrausmahdollisuus kilpailuista kiinnostuneelle.

 

DIXIE DE LUXE

New Forest tammavarsa. 84cm korkea syntyessään ja 28kg painava. syntynyt 17.6.2017. Järkevin varsa mitä meillä on koskaan syntynyt. Toivottavasti tällaisia tulee vielä lisää.

 

PEE-PEEN OSKARI

isä: Opan

emä: Xenia v. Klein Hanssum

Ruunikko shetlanninponi syntynyt 4.5.1993 ruuna yksityiskäytössä. Oskari tuli tallille toukokuussa 2016 ja on ollut vuosien mittaan ennenkin Pollen Potkussa

 

RANE

Shetlanninponitamma. hallakko, hyvin kiltti pikkulasten ratsu. Yksityinen, mutta tuntikäytössä tarvittaessa.

 

 

Seuraavat ponit ovat myyty tai muuttaneet vihreämmille laitumille:

 

ROSS CEINWEN

OSSIOSSIOSSIOSISSI.jpg

 "Ossi" on welsh-B poniruuna synt 3.6.1989 Suomessa. Kimo sk:139cm                 

isä: Alladin  

emä: My Welsh

Ossi on reipas poni joka hyppää todella mielellään. Se osaa laukanvaihdot yms. Sen harjoitusravi on melko pomppivaa mutta koulutustaso korvaa epämukavuutta. Tuntilaiset ovat kisanneet ponilla sekä koulua, että esteitä. Poni osaa myös vetää kärryjä, ja on myös kilpaillut valjakkokisoissa. Vuonna 2006 TRS:n ponien koulu seuranmestaruus 3. Vuonna 2013 seuran minimestaruus voitto 24 vuoden ikäisenä. Poni on kiltti ei varmasti pure tai potki mutta on hyvin vilkas ikäisekseen. Ossi on ollut koko elämänsä halutuin tuntiponi tallilla. Muuttanut eläkekotiin Teiskoon

 

TAEKKERS CIRKELINE

isä: Broomells Salvo

emä: Enghavens Belinda

CIRKKELI on pilkullinen pikkuinen poni, syntynyt 15.6.1996 Miniature Knapstrupper tamma joka on tuotu Tanskasta 2010 keväällä kantavana. Pilkullinen söpö otus. Kantakirjattu Tanskassa. Tosi kiltti käsitellä. Ratsastajan painoraja 35kg. Pienten suosikki, on hyvin reipas ratsastaa mutta silti hyvin kiltti. Tykkää laukkaamisesta ja hyppäämisestä, mutta ei ole silti ollenkaan liian raju pienille ratsastajilleen. Varsonut 21.9.-10 tammavarsan ja 1.6.-12 orivarsan STANLY minioriista. Myyty kesällä 2017

 

PEASANT QUICKSILVER  

18.5.2010 syntynyt ruunikko 125cm korkea russ ruuna. Paino syntyessä 21kg                        

Isä: Ernst Rivaldo (2010 ja 2011 B-poni ravi- ja monte SM)                 

Emä: M.N.Equipage (1.-palkinnon russ tamma)

Pikkumies QUICK sai luokkavoitto pokaalin Vermon poninäyttelyssä 2010. Quick on yllättänyt värinsä kanssa: Ensin se oli sinisilmäinen ja siniharmaat jalat, sitten se ruskistui ja sille ilmestyi karvanvaihdon mukana tummat juovat säkään (onko aasinristi vai seepranraidat?) Quick hyppää mielellään ja on reipas ja iloinen pieni ratsu. On ollut todella kiltti ja helppo käsitellä koko ikänsä. Varsaaikojen tuttipullo juotot ovat saaneet ponin todella luottavaiseksi ihmiseen. Myyty turkuun tuntiponiksi.

 

PEASANT CHAPLIN

Miniature orivarsa 2. 1.6.2012 väriltään appaloosa. Syntymäpaino 14kg ja 48cm korkea. Hienorakentainen orivarsa joka on myös upean värinen!

Emä: Taekkers Cirkeline (miniature knapstrupper)                                    

 

Isä: Stanly V.H. Muldersland (miniature ,british spotted pony) 

Chaplinilla on istuttu selässä pari kertaa ja vetänyt kärryjä kokeilu luontoisesti että tottuu käsittelyyn. Mutta kuten kaikki shettis ja miniponit, sillä saa alkaa ratsastaan vasta 4 vuotiaana. Vuotta myöhemmin kun isoilla hevosilla. Pienten rotujen täytyy antaa kasvaa valmiiksi ennen rasitusta. Myyty Nurmijärvelle kotieläinpihalle.

 

 

SOLHEMS NÄTTAN

 isä: Myklar

emä: Netty

Vuonohevostamma, synt. 18.4.1994 Ruotsissa. Punahallakko ja siima. Sk:148cm. Elinan oma poni. Nättan on palkittu Ruotsissa näyttelyssä 1. palkinnolla. Suomessa ei olla näytetty sitä missään. Nättan on kiltti ja ystävällinen nallekarhumainen poni. Se on mukava ratsastettava ja myös lahjoja hyppäämiseenkin löytyy. "Nettan" oli 2 vuotta sairaslomalla kaviokuumeen takia mutta palasi vielä säännölliseen ratsastuskäyttöön. Ponilla pystyy ratsastamaan kaikentasoiset. Kasvattaa talvisin aivan mahdottoman pitkän karvan jolla pärjäisi pohjoisnavallakin. Nättan muutti vihreämmille laitumille keväällä 2015 auringonpimennyksen aikana.

 

PEASANT SMIRGELINE

Miniature ponitamma s.24.9.2010 tummaruunikko syntymäpaino 15kg ja korkeus 51cm.                                                          

Emä: Taekkers Cirkeline (miniature knapstrupper)                                    

Isä: Stanly V.H. Muldersland (miniature ,british spotted pony) 

Tämä varsa syntyi yliaikaisena ja se saattaa selittää minkä takia varsa näyttää todella vahvajalkaiselta ja lihaksikkaalta. Sen odotettiin syntyvän heinä-elokuussa. Ensimmäisinä päivinä askellaji on ollut töltti ja laukka. Laukka-askeleen pituus on noin puolimetriä, joten suuressa varsomiskarsinassa pystyy treenaamaan hienosti tuleviin koitoksiin. Jarrut on välillä hukassa, joten seiniin on välillä törmäilty! Smirgeline yllätti kanssa karvanlähdön aikaan: Ruunikko muuttui selästään valkoiseksi, mutta kesän tullessa väri muuttui taas tummemmaksi jossa harmaata seassa. (onko päistärikkö, tosi tumma knappstrup vai kimo?) Silmät sillä on valkoreunaiset. Poni ei pienen kokonsa takia pysy missään aidassa, vaan käy tervehtimässä kaikkia naapureitaan. Kukaan hevonen ei ole sille onneksi ilkeä.

Smirre muutti Tornioon 3.9.2011. Sillä on siellä kaverinaan Friisiläishevonen LIESKE ja lampaita. Onnea uuteen kotiin.

              

GOLDEN FOX NRJ

Miniature poniori s.7.6.2011 väriltään kimoutuva tiikerinkirjava syntymäpaino 17kg ja korkeus 62cm.                                                      

Emä: Möllegårds Nova (miniature knapstrupper)                                    

Isä: Stanly V.H. Muldersland (miniature ,british spotted pony)

Poni asuu Orivedellä

 

PEASANT DRAGONFLY

Welsh Part-bred ori 15.7.2012 rautias 4x korkeat sukat ja läsi

Emä: Flyer II / Rosie/ Rosiella (welsh-part-bred)

Isä: Cathael Idris (welsh cob)

Pieni oripoika on jo väläytellyt hienoja liikkeitään. Varsa on täysin odotusten  mukainen. Halusin yhdistää cobin korkeita liikkeitä ja partbredin nöyrää luonnetta. Welshin vauhtia tulee varmaankin olemaan aivan riittämiin. Varsa on myyty.

 

M.N. EQUIPAGE

MMMMM 1.jpg

"M.N." on Gotlannin Russ tamma synt 16.4.1988 Ruunikko, 130cm korkea.

Isä: Fridolf

Emä: Elaine

Reipas ratsastaa ja on kiltti. Siltä ei ole paljonkaan tiputtu, vaikka kokonsa takia sillä ratsastavat aivan pienimmätkin. On kyllä pikku tuholainen, sillä karkailee tarhasta ja karsinasta säännöllisesti. Ämmä hämmästytti 2009 kesällä näyttelyissä: Laukaalla Best in Show 3.  ja luokkavoitto sekä 1.palkinto. Vermossa 1.palkinto. Kantakirjattu 1. palkinnolla. M.N.E:llä on 2010 syntynyt varsa: Peasant Quicksilver. Meneppä kokeilemaan mitä MN tekee kun annat sille jonkun makupalan. MNE on nyt muuttanut loppuelämäkseen siitostammaksi russkasvattajalle.

 

PEACOCK

 "Poju" on welsh-B ruuna. synt 4.5.1991 (oma kasvatti) Rautias 4 sukka ja läsi. 131cm korkea (Pojulla oli varsana valkoiset jouhet, mutta tummuivat ja harmaantuvat ajan myötä.)

Isä: Bohemo O'Boy            

Emä: warmwell Peasblossom

Poju on kilpaillut koulua, esteitä ja valjakkoajoa. Näytelyitä on kierretty tarpeeksi ja Best in Show titteleitäkin tullut. On 1. palkinnolla kantakirjassa. Vuonna -06 aloitettiin valjakkoajo, ja voitettiin aluemestaruus poneissa.  Seuranmestaruuksia on muutamia vuosien varrelta eri lajeista. Olen tuonut Pojun emän "Lillien" aikoinaan Saksasta matkamuistona. Lillie on syntynyt Englannissa, eikä ehtinyt olla Saksassa montaakaan kuukautta. Lillie sai Suomessa 3 varsaa ja kilpaili kansallisella tasolla esteillä. Peasant Sweet Pea ja Muddy Peat olivat Lillien muut varsat. Molemmat hämmästyttivät hyppykyvyllään. Peacock kuoli elokuussa 2012. 

 

 

BRÄNNHULTS CHARM

isä: Mirth Master

emä: Wärnanäs Charm

8.7.1991 syntynyt päistärikkö welsh-B tamma joka on 124,5cm korkea ja kantakirjattu 2.palkinnolla. Ruotsissa palkittu näyttelyssä 1. palkinnolla. Kilpaillut ruotsissa kenttäkisoa Ruotsinmestaruus tasolla. Sillä on mm. joukkue SM 2. palkinto, ollen joukkueensa paras poni. Suomessa kilpaillut pääasiassa koulua, 2010 TRS seuran kouluponi mestaruus 3. Charm lopetettiin syyskuussa 2012.

 

FLYER

isä: Ashok Sahib

emä: Mariska

Rosie on syntynyt 26.4.1991 ja on welsh part-pred rodultaan. Sk 140cm. Se on syntynyt Hollannissa. Rosie on Ellan omistuksessa ja se on toistaiseksi tuntikäytössä. Rosie on reipas ratsastaa. Rosie varsoi 15.7.2012 rautiaan orivarsan welsh cob orista. Rosie lopetettu syksyllä 2013

 

TAMRA

 isä: Klodskovgårds Anjin

emä: Thilde

Haflinger tamma synt. 7.5.1994 Tanskassa. Vaaleanpunarautias vaalein jouhin. Läsi ja takasukat. sk: 145cm. Ponille tulee talvella ihanat pitkät vuohiskarvat jotka hulmuaa tuulessa. kesällä ne ovat aivan tavalliset.        

Ponilla on tasaiset liikkeet ja niin vahva että aikuisetkin ratsastavat sillä. Osaa he A asiat. Tamra Hyppää mielellään. Tamra sopii myös alkeiratsastajille, kun liikkuu juuri sen verran kun ratsastaja vaatii olematta silti laiska. Poni on hyvin kiltti osaamattomienkin käsitellä. Tamra tuotiin -06 maahan ja oli täysi termiitti koko kuljetuksen ajan. Jo kilometrin ajettuamme pysähdyttiin ensimmäisen kerran sitomaan se uudestaan. Se irroitti matkan aikana etupuomeja, naruja, rullasi kumimaton, repi heinäpaalit ja kaikki mihinkä se ylettyi poistettuaan turhia esteitä tieltään. Se ei ollut yhtään hermostunut, se vain puuhasi aikansa kuluksi. Tamra lähti eläkekotiin äitienpäivänä 2014.                                                               

MUSTA-MAIJA

Shetlannin poni tamma, pikimusta veijari josta ei sitten muuta paljon tiedetäkään. Kiltti lapsille, karkaa tarhoista ja on perus shettis. Ikä arvio n. 9 vuotta. Maija oppii ratsun tapoja kovaa vauhtia, väistöt ja laukannostot onnistuu jo hienosti. Hyppää mielellään. Maija on hiukan läheisriippuvainen, joten se asuisi mieluiten jonkun kanssa kanssa samassa karsinassa ja menee mielellään tunnillakin toisen perässä. Maassa oleva ihminenkin kelpaa hyvin kaveriksi. Kun Maija muutti meille saimme Pappilan Piinan samalla kertaa kun kerran hevosautossa oli tilaa. Maija asui Piinan kanssa samassa karsinassa. Piina oli täysikokoinen hevonen jolla ei myöskään ollut mitään papereita. Maija törmäsi aina Piinan peppuun jarrutuksissa. Maija muutti saaristoon itikoita pakoon keväällä 2014.

©2019 pollenpotku - suntuubi.com